The vacancy in English can be found HERE

Functieomschrijving

Wil je betrokken zijn bij de ontwikkeling van betere asfaltwegen? Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van het lesmateriaal daarvoor? Dan is dit PDEng (Professional Doctorate in Engineering) programma waarbij de ontwerpfocus ligt op de ontwikkeling van cursusmateriaal iets voor jou.

Een PDEng-programma is een 2-jarig post-master ontwerpprogramma. Het programma omvat een deel opleiding op de Universiteit Twente (~50%) en een ontwerpproject (~50%) dat uitgevoerd zal worden binnen het ASPARi-netwerk. Het opleidingsdeel bevat een verdiepend en verbredend deel met voldoende mogelijkheden tot professionele ontwikkeling. In samenwerking met HBO-instellingen, kennisinstituten en ASPARi-aannemers worden kwalitatieve, creatieve, nieuwe onderwijsmodules beoogd voor het onderwijs op HBO-niveau in de asfaltwegenbouw.

De uitdaging

ASPARi’s gezamenlijke onderzoeksactiviteiten met meerdere leidende Nederlandse bouwers accentueert belangrijke onderwerpen:

  1. De complexiteit die bouwers op zich af zien komen als ze de controle over hun uitvoeringsproces willen verbeteren. Een voorbeeld hierin is de controle over de planning van middelen en werkmethoden, en daarbij het verstrekken van langdurige garanties over hun projecten.
  2. De behoeften van de bouwindustrie. Een combinatie van een geschikte onderzoeksstrategie, expliciete en systematisch vastgelegde data, mogelijkheden voor reflectie, samenwerking tussen asfaltploegen, technologen, projectmanagers en onderzoekers laten zien dat leren, training en onderwijs relevant en urgent is. Nog belangrijker voor het onderwijs, laat het onderzoek zien dat er een kloof zit tussen kennis, vaardigheden en competenties die bouwers nu en in de toekomst nodig hebben en het onderwijsmateriaal dat nu beschikbaar is.
  3. Tegenwoordig worden er vele technologieën ontwikkeld voor de asfaltwegenbouw die niet in het onderwijsmateriaal wordt meegenomen.Twee vragen komen naar voren:
  1. Welke kennis, vaardigheden en competenties moeten afgestudeerden hebben om in de huidige (wegen)bouwindustrie goed tot hun recht te komen?
  2. Welk onderwijsmateriaal moet er ontwikkeld worden op HBO niveau om de toekomstige afgestudeerden klaar te stomen voor de snel veranderende, weerbarstige bouwwereld?

De missie van dit ontwerpproject is:
“Het ontwikkelen van innovatief onderwijsmateriaal voor de asfaltwegenbouw op HBO niveau” Het project om onderwijsmateriaal te ontwikkelen omvat:

  • Ontwikkelen van geschikte case studies door karakteriserende asfaltprojecten te analyseren. Voorbeelden zijn: De aanleg van snelwegen, provinciale wegen, ringwegen, rotondes, fietspaden en kruisingen.
  • Identificeren en ontwikkelen van onderwijstaken inclusief de niveaus van verantwoordelijkheden;
  • Onderscheiden taken en verantwoordelijkheden op basis van tijdsvensters (bv. tijd benodigd voor operationele, tactische en strategische planningen – dagelijks, wekelijks, etc.);
  • Matchen van de taken en de niveaus van verantwoordelijkheid met functies in het bedrijfsleven;
  • Ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve (online) tools en onderwijs materialen voor docenten en studenten in modules.

Tijdens het opleidingsdeel van het PDEng-programma volg je op maat gemaakte onderwijsmodulen die geschikt zijn voor het ontwerp traject.

Profiel

We zoeken de beste MSc studenten met affiniteit tot ontwerp en multidisciplinaire opdrachten. Verder moet je over ambitie en talent beschikken om innovatieve en creatieve oplossingen te vinden voor complexe civieltechnische kwesties met een multidisciplinair karakter. Belangrijke professionele vaardigheden zijn Nederlandse en Engelse taalvaardigheden, communicatievaardigheden, teamwerk, initiatief en zelfreflectie. Kennis over de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, lesgeven en leren met ICT hulpmiddelen is een pre om het project succesvol af te ronden, maar kan ook onderdeel zijn van het opleidingsdeel. Een interview zal deel uit maken van de selectieprocedure.

Ons aanbod

We bieden een fulltime contract voor 24 maanden met een salaris van €1.749 per maand aan. Tijdens deze twee jaar volg je een op maat gemaakt post-master ontwerpprogramma in een combinatie van opleiding (50%) en werken aan een ontwerpproject (50%).

De Universiteit Twente biedt excellente faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, voldoende verlofdagen en een eindejaarsbonus. Na het succesvol doorlopen van het programma, ontvang je een gecertificeerd diploma. Je ontvangt de academische graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng) en je wordt geregistreerd als Technologisch Ontwerper door het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI).

Informatie en sollicitatie

Mocht je nog vragen hebben over de vacature of het PDEng-programma, neem dan contact op met Dr.ir. Seirgei Miller via s.r.miller@utwente.nl of via telefoonnummer 053-4895886. Algemene informatie over het PDEng-programma is te vinden via: https://www.utwente.nl/en/education/post-graduate/tgs/prospective-candidates/pdeng/

https://i1.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2017/06/uTwente.png?fit=960%2C480&ssl=1https://i1.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2017/06/uTwente.png?resize=150%2C150&ssl=1bestuurVacanciesonderwijs,onderwijsmateriaal,PDEngThe vacancy in English can be found HERE Functieomschrijving Wil je betrokken zijn bij de ontwikkeling van betere asfaltwegen? Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van het lesmateriaal daarvoor? Dan is dit PDEng (Professional Doctorate in Engineering) programma waarbij de ontwerpfocus ligt op de ontwikkeling van cursusmateriaal iets voor jou. Een PDEng-programma...Association for Educational Science and Technology