Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen, directie Strategie en Beleid zoekt een enthousiaste, Onderwijskundig adviseur (Medewerker beleid en advies A)

 • Aanstelling 0,6 tot 1,0 fte
 • Waardering: maximaal schaal 11, max. €4553 conform CAO MBO
 • Per 1 oktober 2018
 • Tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Locatie: Campusbaan

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 200 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. Enter the school of life.

De onderwijskundig adviseur wordt onderdeel van team Onderwijs. Team Onderwijs maakt onderdeel uit van de directie Strategie en Beleid en ondersteunt en faciliteert onderwijsteams op inhoud en proces. Team Onderwijs heeft een richtinggevend en kaderstellend beleidsmatige, adviserende en uitvoerende taak en verleent ondersteuning aan het College van Bestuur, directies en het management ten behoeve van de gehele organisatie.

Wat ga je doen?

Context

In schooljaar 2016-2017 is een nieuwe, breed gedragen onderwijsvisie gepresenteerd. Deze visie biedt veel ruimte voor de ruim 20 onderwijsteams binnen ROC Nijmegen om keuzes te maken ten aanzien van de manier waarop zij invulling geven aan de onderwijsvisie. De onderwijsteams werken – op hun eigen manier en in hun eigen tempo – aan de implementatie van de onderwijsvisie. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de onderwijsdirecteuren en teammanagers.

De focus is gericht op maatwerk voor studenten in termen van tempo, inhoud en leerstijl, slimme en flexibele verbinding tussen binnen- en buitenschools leren.

Werkzaamheden

 • Als onderwijskundig adviseur is je belangrijkste taak het adviseren, ondersteunen en inspireren van onderwijsteams bij curriculumontwikkeling en het implementeren van de onderwijsvisie van ROC Nijmegen. Je adviseert docenten, teammanagers en onderwijsdirecteuren en begeleidt en ondersteunt docenten bij het uitvoeren en verbeteren van het onderwijs. Je begeleidt docenten bij het ontwikkelen van onderwijs en je denkt mee over gewenste en innovatieve oplossingen in het onderwijs t.a.v. differentiatie, flexibele instroom en maatwerk voor studenten.
 • Vanuit je werkzaamheden voor en bij de onderwijsteams signaleer je kansen en knelpunten op het gebied van o.a. LOB, examinering en BPV en initieer je beleidsontwikkeling op deze terreinen. Ten behoeve hiervan maak je vanuit een helicopterview scherpe analyses en zet deze om naar heldere rapportages voor bijvoorbeeld het directeurenoverleg of een managementteam.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en beschikt over een masterdiploma Onderwijskunde of vergelijkbaar. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als onderwijskundige. Ervaring in het beroepsonderwijs is een pré. Je hebt aantoonbare ervaring met het ondersteunen van onderwijsinnovatie en – verbetering. Daarnaast beschik je over uitstekende adviesvaardigheden en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Je maakt gemakkelijk verbinding met zowel docenten als managers en kan zelfstandig functioneren tijdens onderwijskundige opdrachten bij teams. Je neemt de lead als het gaat om het aansturen van werkgroepen docenten en gaat hierin projectmatig te werk. Binnen het team deel je op proactieve wijze je kennis en ben je een sparringpartner voor je collega’s op het gebied van onderwijskundige vraagstukken. Je vindt het leuk om organisatie breed good practices t.a.v. onderwijsinnovatie te delen en samen met je collega’s tot nieuwe ideeën te komen.

Wat bieden wij?

 • • 13e maand (8,33%)
  • Vakantiegeld (8%)
  • Tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Vanaf 20 augustus kun je contact opnemen met Lionne van der Zande (manager team Onderwijs), telefoonnummer 06 4073 5081.

Solliciteren?

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 26 augustus op.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

De gesprekken vinden begin september plaats.

Solliciteer https://i0.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2018/03/ROC-Nijmegen.png?fit=250%2C250&ssl=1https://i0.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2018/03/ROC-Nijmegen.png?resize=150%2C150&ssl=1bestuurVacanciesonderwijs,onderwijskundig,Onderwijskundig adviseurWil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen, directie Strategie en Beleid zoekt een enthousiaste, Onderwijskundig adviseur (Medewerker beleid en advies A) Aanstelling 0,6 tot 1,0 fte Waardering: maximaal schaal 11, max. €4553 conform CAO MBO Per 1 oktober 2018 Tijdelijke aanstelling voor een...Association for Educational Science and Technology