Wij zoeken jou!

Beoordeel jij straks voorstellen voor onderzoek naar het Hoger Onderwijs?

Ben jij Masterstudent Onderwijswetenschappen? Denk je na over verbetering van het primair en voortgezet onderwijs, maar wil je ook kritisch nadenken over verbetering van het hoger onderwijs? Ben je geïnteresseerd in onderwijsonderzoek?

Dan is deelname in de beoordelingscommissie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) iets voor jou.

Wat levert het jou op?

Als beoordelaar krijg je inzicht in welke voornemens van verbetering in het hoger onderwijs er zijn. Met andere experts (mensen uit de wetenschap en de praktijk) kom je samen bij een vergadering om van gedachte te wisselen en een beoordeling vast te stellen. Voor het bijwonen van de vergadering ontvang je 125 euro vergoeding per dagdeel, indien je geen studenten OV hebt ontvang je reiskostenvergoeding en uiteraard een overheerlijke lunch. Bovendien draagt deelname aan de beoordelingscommissie bij aan je netwerk en het opbouwen van je cv.

NRO en de call of proposals praktijkgericht onderzoek hoger onderwijs

Het NRO werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.

In 2019 heeft het NRO de subsidieronde ‘praktijkgericht onderzoek naar het hoger onderwijs’ geopend. Het primaire doel van dit onderzoek in het hoger onderwijs is het beantwoorden van vragen die leven in de onderwijspraktijk, en daarmee bij te dragen aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs.

Er worden voorstellen geschreven voor drie relevante thema’s:

  1. Professionele ontwikkeling van docenten;
  2. Internationaal en intercultureel onderwijs;
  3. Flexibel onderwijs.

Meer informatie over het subsidieproces vind je hier https://www.nro.nl/nro/werkwijze/

Let op! De huidige werkwijze wijkt iets af van het filmpje.

Wat wordt er van je verwacht en wanneer?

In de periode van mei/juni 2019 tot januari/februari 2020 wordt er van je verwacht dat je schriftelijke beoordelingen schrijft, aanwezig bent bij de beoordelingsvergadering, plaatsneemt in een interview panel en twee werkconferenties bijwoont.

Wil je je aanmelden en meer informatie ontvangen? Stuur dan uiterlijk 18 april 2019 een mailtje naar opro@nro.nl.

We zoeken maximaal 4 studenten vol=vol

https://i2.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2019/04/NRO.jpg?fit=568%2C188&ssl=1https://i2.wp.com/www.komma-ut.nl/wp-content/uploads/2019/04/NRO.jpg?resize=150%2C150&ssl=1bestuurNewsVacanciesWij zoeken jou! Beoordeel jij straks voorstellen voor onderzoek naar het Hoger Onderwijs? Ben jij Masterstudent Onderwijswetenschappen? Denk je na over verbetering van het primair en voortgezet onderwijs, maar wil je ook kritisch nadenken over verbetering van het hoger onderwijs? Ben je geïnteresseerd in onderwijsonderzoek? Dan is deelname in de beoordelingscommissie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) iets...Association for Educational Science and Technology